workshop voor ambulant begeleiders van GGZ-instellingen en RIBW’s

Workshop voor ambulant begeleiders van GGZ-instellingen en RIBW’s:

‘De ambulant begeleider als verbindingsofficier in de buurt?’ 

U heeft ongetwijfeld te maken met cliënten die zich niet altijd thuis voelen in hun wijk. Cliënten die het gevoel hebben dat ze niet geaccepteerd worden door hun omgeving, dat ze nergens bij horen. Vaak ervaren ze schroom om in contact te komen met hun buren. Zonde, want een rol vervullen als buur kan juist erg waardevol.  Aan de andere kant hebben ook ‘normale’ buurtbewoners aarzeling om verbinding te maken met kwetsbare buren. Ze zijn bang voor het onbekende of ervaren angst om ‘meegezogen’ te worden in de problemen van een ander. Kwetsbare mensen voelen zich hierdoor vaak eenzaam en het bevordert hun herstel zeker niet.

 

.

In deze workshop gaan we in op de vraag hoe u – als ambulant begeleider van cliënten met een (psychische) kwetsbaarheid – herstel kan bevorderen door verbinding te maken in de wijk. Vragen die aan de orde komen:

  • Wat betekent ‘leven’ en ‘wonen’ in de wijk voor mensen (met en zonder kwetsbaarheid)?
  • Hoe zorgen we dat mensen zich veilig voelen in hun wijk?
  • Hoe brengt u verbinding en ontmoeting tot stand tussen mensen met een kwetsbaarheid en andere buurt/wijkgenoten?
  • Hoe kunt u uw cliënt ondersteunen in het vervullen van hun rol als buur?
  • Wat zijn vooroordelen bij buren over kwetsbare mensen in hun wijk?

Na deze korte deskundigheidsbevordering gaat u naar huis met meer inzicht over hoe kwetsbaarheid zich manifesteert in de wijk. U weet wat de effecten ervan zijn op kwetsbare mensen, maar ook op hun buurtgenoten. Daarnaast geeft de workshop u inzicht voor wat u zelf kunt doen om cliënten te ondersteunen bij het vervullen van hun rol als buur.

Waar en wanneer

We bieden deze workshop ‘in company’ aan, dus op maat voor uw organisatie. Voor meer informatie,  een voorgesprek en/of het plannen van een datum kunt u contact opnemen met Petra van der Horst, via petra@kwetsbaarheidindewijk.nl of 06 – 11 08 68 58. De kosten van deze workshop zijn €600,- (exclusief btw en reiskosten). 

Voor wie?

Voor medewerkers die werken bij een GGZ-instelling of RIBW en die mensen met een psychiatrische aandoening thuis begeleiden.

Trainer en organisatie

De workshop wordt gegeven door Petra van der Horst van Kwetsbaarheid in de wijk. Petra ondersteunt en adviseert gemeenten en maatschappelijke organisaties om aandacht te hebben voor kwetsbaarheid in de wijk door middel van workshops, observaties en advies.

Vragen

Heeft u vragen? Dan kunt u gerust contact opnemen met Petra van der Horst van Kwetsbaarheid in de wijk, via petra@kwetsbaarheidindewijk.nl
of 06 – 11 08 68 58.

Heeft u een vraag?
ik kom heel graag in contact!

Wilt u meer weten over het aanbod van kwetsbaarheidindewijk.nl, mijn manier van werken of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier. Ik neem op korte termijn contact met u op.